Plaats zoekertje
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Emissienorm


Transmissie

Assen

Aantal assen

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Koel-vries Oplegger

943 zoekertjes

Bloemen, AGF-producten en andere bederfbare goederen behouden hun waarde beter wanneer u ze van A naar B vervoert met een koel-vries oplegger (ook wel koeltrailer genoemd). De meest opleggers zijn uitgerust met een elektrisch koelsysteem dat u zelf kunt verstellen van 30℃ tot -30℃.

943 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Koel-vries oplegger/koeltrailer

Geconditioneerd transport is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. Koel-vries opleggers spelen een grote rol in de meeste (internationale) voedselketens. Uw gekoelde of diepgevroren boodschappen zijn gemiddeld al 3 keer vervoerd in een koel-vries oplegger voordat ze in de schappen liggen bij de supermarkt.

Koelmotoren

Koel-vries opleggers zijn voorzien van een koelmotor om de goederen tijdens de rit op de juiste temperatuur te houden. De meeste opleggers zijn uitgerust met een koelmotor die zowel op diesel als op stroom werkt.

Tijdens het rijden wordt de koelmotor aangedreven door de verbrandingsmotor. Daarnaast kan men de koelinstallatie aansluiten op krachtstroom tijdens een ferry-overtocht, of als de oplegger stilstaat op een vrachtterminal.

Deze traditionele koelmotoren moeten wel steeds vaker plaats maken voor koelmotoren van de nieuwste generatie. Zo worden opleggers steeds vaker uitgerust met hybride koelmotoren, dit om brandstofgebruik en geluidsoverlast tot het minimale te beperken.

Standaard koel-vries opleggers

Een standaard koel-vries oplegger is 13,6 meter lang, en voorzien van 3 starre assen met een draagvermogen van 9 ton per as. De binnenhoogte van een standaard koel-vries oplegger bedraagt maximaal 2,75 meter, zodat deze binnen de wettelijke maatvoering gekoppeld kan worden achter een standaard trekker.

Toepassingen

Veel koelopleggers worden gebruikt in de distributie van bijvoorbeeld levensmiddelen of bloemen. Doordat bloemen over het algemeen veel lichter zijn dan de meeste levensmiddelen worden deze vaak vervoerd in een koel-vries oplegger met 2 assen. Ook kleinere distributie opleggers worden vaak uitgerust met 2 of zelfs 1 as, al dan niet in combinatie met een laadklep.

In het internationale werk worden koel-vries opleggers met 3 assen verreweg het meest ingezet. Ook bij deze opleggers zien we steeds vaker dat ze uitgerust zijn met een laadklep, zodat de chauffeur een stuk eenvoudiger zelf kan laden en lossen.

Bekende merken van koel-vries opleggers zijn o.a Schmitz Cargobull, Krone, Lamberet, en Chereau.

Koel-vries Oplegger kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik een koel-vries oplegger/koeltrailer?

Het verkopen van één of meerdere koeltrailers via TrucksNL is zeer eenvoudig. Iedereen kan een advertentie plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.