Plaats zoekertje
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)
ConditieZoekwoordUitrusting


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Touringcars

68 zoekertjes

Touringcars zijn de manier om met grotere groepen in luxe en comfort te rijden. In het aanbod zijn verschillende modellen van merken als Neoplan, MAN en Volvo opgenomen. Is er plaats voor meer dan 8 personen en is de touringcar zwaarder dan 3500 kg, dan is een rijbewijs D verplicht.

68 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Wat is het verschil tussen een touringcar en een bus?

Een touringcar wordt vaak vergeleken met een bus. Maar wat is dan nu het verschil tussen die twee?

De term ‘bus’ wordt gebruikt voor voertuigen waarin meer dan 8 mensen worden vervoerd. Een touringcar valt onder een bus, maar is luxer dan een bus en vaak bedoelt voor lange afstandsreizen. Daarnaast zijn veiligheidsgordels verplicht in een touringcar en zie je deze niet in een stadsbus.

Kenmerken touringcar

Het aantal zitplaatsen in een touringcar verschilt dit kan soms oplopen van 15 tot 90 zitplaatsen. Er zijn vaak 4 zitplaatsen op een rij, in vergelijking met 3 bij een stadsbus. Hierdoor is het gangpad van de touringcar smaller dan die van een stadsbus.

Verder heeft een touringcar verstelbare stoelen, bagageruimtes, een toilet, airco en vaak de mogelijkheid om films af te spelen. Soms zijn touringcars ook uitgerust met een koffiezetapparaat of een koelkast. Door de bagageruimte is de touringcar hoger dan een stadsbus, de bagageruimte zit namelijk onder in de touringcar.

Mate van comfort

Hoe comfortabel een touringcar is, wordt in Nederland aangegeven door de termen: Tourbus, Tourist class, Comfort class en Royal Class. Het belangrijkste verschil tussen deze maten van comfort is de afstand tussen de stoelen (achtereenvolgend 70, 75, 85 en 94cm, dit is inclusief de rugleuning) en in hoeverre de stoelen verstelbaar zijn. Ook is dit afhankelijk van dubbele beglazing en extra faciliteiten als toilet en koelkast.

Er zijn verschillende merken die touringcars in hun assortiment hebben: onder andere MAN, Mercedes-Benz en Van Hool zijn erg bekend.

Zoekt u niet naar een touringcar? Dan bent u misschien wel op zoek naar een stadsbus of een taxibus.