Plaats zoekertje
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Cabine
Conditie


Transmissie


ZoekwoordUitrusting


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Gesloten Bestelwagens

4.706 zoekertjes

Bij gesloten bestelwagens maakt u een keuze uit twee opties. Een reguliere bestelbus op het onderstel van een truck, Of een bestelwagen als een Citroën Berlingo die is gebaseerd op het onderstel van een auto. Laadruimte versus mobiliteit, waar kiest u voor?

4.706 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Een gesloten bestelwagen mag u rijden met een regulier rijbewijs B. Dat betekent wel dat de maximale belading van de auto niet boven de 3500 kg uit mag komen. Moderne bestelwagens hebben een aangepast of modulair chassis. Dat stelt fabrikanten in staat om te variëren in de lengte, hoogte en opbouw. Er zijn ook modellen verkrijgbaar met een dubbele cabine waardoor een gesloten bestelwagen ook als reguliere auto dienst kan doen. Kies een merk dat zich heeft gespecialiseerd in het bouwen van bestelwagens. Fabrikanten als Mercedes Benz, Renault, Ford, Iveco en Citroën bouwen bestelwagens als op zichzelf staande modellen in plaats van een autochassis te ‘verbouwen’ tot bestelwagen.


Bestelbus, bestelwagen of camionette?


Gesloten bestelwagens worden grofweg onderverdeeld in drie varianten. Een bestelbus is de grootste variant met de meeste laadruimte. Voorbeelden hiervan zijn de Ford Transit en de Mercedes Benz Sprinter. Bestelwagens zijn kleinere varianten met een autochassis waar een laadruimte aan toe is gevoegd. De Volkswagen Caddy is een bekend voorbeeld. Een camionette is een tussenmaat die wordt gebouwd op een eigen chassis. Denk daarbij aan modellen als de Iveco Daily en de Citroën Jumper.


Let op de voorwaarden voor de Belastingdienst


De belastingregels omtrent gesloten bestelwagens zijn in Nederland vrij onduidelijk. Een bestelwagen heeft altijd een grijs kenteken, wat inhoudt dat ze voor bedrijfsdoeleinden worden gekocht en ingezet. Dat betekent dat u hier geen BPM over betaalt. Er zijn echter wel restricties omtrent het aantal zijruiten. Daar is geen eenduidige regel voor en is afhankelijke van het type bestelwagen. Controleer daarom het voertuig dat u wilt kopen voordat u contact opneemt met de adverteerder
 

Gesloten Bestelwagens kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL