Verreikers

Verreikers zet u in voor agrarische, industriële en bouwkund...meer

Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


BedrijfsurenEuronorm - 0 geselecteerd


Conditie - 0 geselecteerd


Zoekwoord


Brandstoftype - 0 geselecteerd


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

304 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Gebruikte verreikers kopen

Met een verreiker kunnen door middel van een hefarm vracht of puin worden opgetild en verplaatst. Tussen de verreikers is er een belangrijk verschil in de werking van de hefarm. Verreikers worden uitgevoerd als een starre verreiker of een verreiker met een roterende arm. De telescooparm van de starre verreiker kan niet ronddraaien zoals bij de roterende arm die aan de onderzijde een roterende schijf heeft. De roterende arm kan 360 graden draaien. Dit is handig als de verreiker moet ingezet worden bij relatief kleine bewegingsruimte. Met de telescooparm kan een vracht hoger of lager of verder of dichterbij worden gepakt en verplaatst. De starre verreiker kan door de beperkte beweegruimte wel grote lasten tillen.

Verreiker voor bouw-, sloop- en constructiewerk

Naast het onderscheid in de draaimogelijkheden van de armen zijn er nog verschillende soorten verreikers. Zo zijn er verreik graafmachines die ingezet kunnen worden voor graafwerkzaamheden. Een verreiker is vergelijkbaar met een heftruck, maar deze kan niet op ruw terrein rijden. De verreiker kan dit wel. Ook kan door de telescooparm de arm veel hoger en verder reiken dan die van de vorkheftruck. Hierdoor kan iets gepakt worden op een plek waar de wielen niet kunnen komen en de wagen niet kan staan.

Inzetbaar door diverse voorzetstukken

Aan de arm van een verreiker kunnen lepels of een bak worden gekoppeld. Zo kunnen verschillende vrachten, puin worden opgetild en verplaatst worden. Zo zijn er ook meerdere voorzetstukken mogelijk. De verreiker kan op verschillende manieren tijdens een bouw- of sloopproces worden ingezet. Zo kan een hijssib in combinatie met hijslier worden gekoppeld. De verreiker kan dan zelfs voor klein, minder zware hijswerk worden gebruikt. Al haalt de verreiker het dan niet bij de capaciteit van een hijskraan. Ook kan de verreiker gebruikt worden voor eenvoudig grondverzetwerk. Doordat de voorzetstukken eenvoudig en snel te verwisselen zijn is de verreiker multifunctioneel. Manitou is een van de grootste producenten van verreikers.