Trekkers

Koop standaard trekkers, Amerikaanse torpedo front trekkers ...meer

Verwijder filtersBouwjaar


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Vermogen (PK)Transmissie - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)Zoekwoord

7.356 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Gebruikte trekkers kopen

Er zijn verschillende type vrachtwagen trekkers te koop.

 • Standaard trekkers
  De meest voorkomende type trekkers in de transportwereld.
 • Zware last trekkers
  Deze zijn uitgerust met een extra krachtige motor waardoor ze meer trekkracht hebben om zware vrachten te kunnen vervoeren.
 • Volume trekkers
  Dit zijn trekkers met een verlaagde koppelschotel ( ook wel vijfde wiel / fifth wheel) genoemd. Hieraan kunnen volume opleggers worden aangekoppeld waarin bijv. niet deelbare grote ( niet per se zware) vrachten in kunnen worden vervoerd. Duitsers noemen dit Jumbo trekkers. 
 • Gevaarlijke stoffen trekkers (ADR)
  Dit zijn trekkers die speciaal zijn uitgerust om ladingen te beschermen. Denk aan brandblussers of een noodstroomvoorziening die vloeistoffen kunnen blijven koelen ook al doet de motor het niet meer. 

Trekkers met kraan

Een autolaadkraan gemonteerd op een trekker is een veel voorkomende uitrusting. Deze krachtige uitschuifbare kranen kunnen ter plekke laden en lossen ongeacht welk type oplegger of aanhanger gekoppeld wordt. 

PTO (power take off)

Een autolaadkraan wordt aangedreven door een krachtafnemer PTO. Deze kan apart worden ingeschakeld. Het is een extra systeem op de versnellingsbak of reductiebak van een vrachtwagen. Wel wordt er gebruik gemaakt van de motor van de trekker. 

Een autolaadkraan is zoals gezegd een aangekoppeld werktuig dat middels PTO (power take off) werkt. De trekker hoeft niet te rijden om het werktuig gebruiken. PTO (of aftakas) wordt niet alleen gebruikt voor autolaadkranen maar ook voor bijvoorbeeld waterpompen aan te drijven op een brandweerwagen. 

Qua slijtage/verbruik kunt u de volgende stelregel gebruiken: 1 uur de kraan bedienen staat gelijk aan 50km rijden.

Intarder, retarder en motorrem zijn aanvullende remsystemen

Intarders en retarders zijn transmissieremmen. Truckfabrikanten kiezen steeds vaker voor de naam intarder omdat dit retardersysteem volledig geïntegreerd is in de aandrijflijn, waar een retarder voorheen nog achteraf op een aandrijflijn opgebouwd kon worden. Zeker als een route door bergachtig gebied loopt is een intarder of retarder aan te bevelen, het verhoogd de veiligheid en vermindert de slijtage op trommel- of schijfremmen. Een motorrem genereert extra remkracht door het uitlaatsysteem volledig af te sluiten, en hiermee grote tegendruk aan de motor te leveren.

Cabines

Internationaal transport wordt gereden met trekkers met een slaapcabine. Dit zijn luxe cabines voorzien van een slaapplaats voor de chauffeur die soms dagen / weken onderweg is. Nationaal transport trekkers hebben vaak een dagcabine. Veel merken hanteren hun eigen namen voor de verschillende type cabine. Volvo kent bijvoorbeeld de Globetrotter cabine, speciaal voor lange afstanden terwijl DAF dat een Space Cab noemt. 

Bekende merken

Het uiterlijk

Internationaal zijn er grote verschillen van trekkers. De term "standaard trekker" betekent in de EU iets anders dan in de Verenigde Staten. Standaard trekkers in de EU hebben een platte voorkant waarbij de motor zich onder de cabine bevindt. In de V.S. noemen ze het dan ook een Cab over Engine ( Cabine boven de motor). Als een amerikaan het heeft over een standaard of conventionele trekker dan bedoelen zij de Europese term torpedo trekker. Hier bevindt de motor zich in de neus van de trekkende eenheid.