Kipper vrachtwagens vanaf 7.5 ton

Kipper vrachtwagens worden gebruikt om bulkladingen eenvoudig te lossen op het bouwterrein. Kippers zijn voorzien van een hydraulische zuiger waardoor de laadbak kantelt en de lading via de achterklep wordt gelost. Tijd besparend en betrouwbaar, met name in de bouw en de agrarische sector.

Verwijder filters

Merk


Toon meer


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

1.642 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Gebruikte kipper vrachtwagens kopen

Kipper vrachtwagens maken het laden en lossen van stortgoederen eenvoudig dankzij een hydraulische arm die de laadbak kantelt. De lading valt via de achterzijde uit de vrachtwagen. Om die reden worden kipper vrachtwagens ook wel dump trucks genoemd.

Verschillende soorten kipper vrachtwagens

Kipper vrachtwagens bestaan al een hele tijd maar omdat processen en werkwijzen veranderen is er tegenwoordig een heel scala aan kipper vrachtwagens voor specifieke doeleinden. De meest voorkomende kippers zijn:

 • Standaard kipper vrachtwagens
  De combinatie van een trekker met laadbak. De bak wordt gekanteld door een of twee hydraulische armen in de vrachtwagen.
   
 • Kipper opleggers
  Sommige trucks kunt u koppelen met een kipper trailer. Die werkt op exact dezelfde wijze als een standaard kipper truck. U kunt dus twee keer zoveel vervoeren voor maar een kleine brandstoftoename.
   
 • 3 zijden / zijwaartse kipper
  Zijwaartse kipper vrachtwagens of kipper vrachtwagens die 3 kanten kunnen kiepen worden vaak ingezet om ladingen te dumpen in de mijnbouw of bij de aanleg van spoorwegen.

Kipperhydrauliek

De trekkende eenheid of trekker dient voorzien te zijn van een kipperhydrauliek. Middels PTO (power take off) wordt de kiepbak omhoog gestuwd. 

Bekende merken

Kippers zijn grote machines die hun werk onder zware omstandigheden moeten doen. Met het oog op veiligheid en efficiëntie wilt u daarom een truck die uw tijd en geld waard is. Bekende merken zijn MAN, Iveco, Mercedes Benz en Volvo .
 

Kipper Vrachtwagens kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL