Aanhangers voor vrachtwagens

Een aanhanger met een laadgewicht van meer dan 3500 kg moet door een vrachtwagen getrokken worden. De meeste aanhangers voor trucks hebben twee, drie of zelfs vier assen. Maak een schatting van het gewicht van de ladingen die u vervoert en kies op basis daarvan een aanhanger.

Verwijder filters

Merk


Toon meer

Bouwjaar


Prijs (€)


Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)Zoekwoord

1.946 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Het verschil tussen een aanhanger en een oplegger voor vrachtwagens is dat een oplegger een koppeling heeft die tegelijkertijd als steunpunt dient. Een aanhanger kan daarentegen zelf blijven staan omdat er op ieder uiteinde minimaal een as gemonteerd is. Het voordeel van een aanhanger is daarom dat een aanhanger-trekker combinatie tot twee meter langer mag zijn dan een oplegger. Dat betekent extra laadruimte voor een minimale toename in brandstofverbruik.

Gross Vehicle Weight

Gross Vehicle Weight bepaalt welk trekkend voertuig u nodig heeft. De term Gross Vehicle Weight, wordt vaak afgekort tot GVW.

GVW bestaat uit:

• De massa van het trekkende voertuig (we hebben het dan over het lege gewicht)
• Het maximaal toegestane laadvermogen

Komt het bovenstaande op een totaal van minder dan 3500 kg, dan is een bestelwagen of auto afdoende. U heeft een vrachtwagen nodig wanneer het de GVW boven dit gewicht uitkomt. Bij een maximum massa van 3500 kg of meer heeft u een APK plicht, moet u wegenbelasting betalen voor de aanhanger en heeft u een WA-verzekering nodig.

Haal meer uit uw aanhanger met de juiste uitrusting

Een aanhanger voor trucks wordt vaak ingezet voor het transport van goederen. Rust uw aanhanger uit met een huif zodat uw transport veilig en met minimale kans op schade op de plaats van bestemming aankomt. Een schuifzeilhuif stelt u in staat om ook via de zijkanten, of zelfs via de bovenzijde te laden en te lossen. Ook specifieke uitrustingen zoals een autokraan behoren tot de mogelijkheden.

Vrachtwagen aanhanger  te koop - gebruikt en nieuw - Trucks.nl

Hoe adverteer ik vrachtwagen aanhangers?

Het maakt niet uit of u één of meerdere vrachtwagen aanhangers wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.