Kraanwagen / Autokraan

Een kraanwagen is een hijskraan/telescoopkraan op het onders...meer

Verwijder filters

Uitrusting - 0 geselecteerd


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Vermogen (PK)Transmissie - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Cabinetype - 0 geselecteerd
Zoekwoord

888 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De kraanwagen is een vrachtwagenonderstel met daarop een telescopische mast gemonteerd. Meestal is deze mast uitgerust met een hulpgiek/JIB die de mogelijkheden van de kraan vergroot.

Autokraan

Een kraanwagen wordt ook wel autokraan genoemd en hebben net als een alle terrein kraan een tweede cabine waaruit de kraan wordt bestuurd.

Wanneer in te zetten?

Kraanwagens mogen op op de openbare- en snelweg rijden en kennen ongeveer een maximale snelheid van 90 km/u. Kraanwagens worden veel gebruikt bij bouwwerkzaamheden op verharde ondergrond. Ze zijn vaak te vinden bij bouwwerkzaamheden in de stad maar kunnen ook op menig bouwterein worden ingezet dankzij uitschuifbare stempels (poten) die de stabliteit vergroten. Kraanwagens kunnen moeilijk bereikbare locaties bereikenen. De hefcapaciteit van de een kraanwagen biedt uitkomst vele laad- en los werkzaamheden rondom de bouw. Wanneer er extreem zware lasten getild moeten worden worden er alle terrein- of mobiele torenkranen ingezet.

Geen verzamelnaam voor alle mobiele kranen

De term kraanwagen wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor alle mobiele kranen terwijl dit technisch gezien onjuist is. Een alle terrein kraan of mobiele torenkraan zijn wellicht aanverwant maar ze verschillen van elkaar op diverse vlakken als de maximale hefcapaciteit, reikwijdte en snelheid.

Hoe adverteer ik kraanwagens?

Het maakt niet uit of u één of meerdere kraanwagens wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp. 

Staan er alleen tweedehands voertuigen en machines geadverteerd?

Er worden voornamelijk gebruikte voertuigen aangeboden op de website. Maar er zijn ook nieuwe en beschadigde objecten tussen. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod. In totaal staan er ruim 100.000 advertenties online.