Plaats zoekertje
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Transmissie

Assen

Asconfiguratie

4x2 (5.217)
6x2 (754)
6x4 (251)
4x4 (115)
6x6 (26)

2x2 (2)
8x2 (2)
8x4 (19)
8x6 (2)
Toon meer

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Zoekwoord

Standaard Trekkers

7.487 zoekertjes

Standaard trekkers zijn de meest gebruikte trekkende eenheden in de transportwereld. Vind standaard trekkers van Volvo, MAN, DAF, Scania, Renault, Iveco en Mercedes Benz met of zonder autolaadkraan.

7.487 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Standaard trekkers

Voor nationaal transport zijn de trekkers vaak uitgerust met een dagcabine. Trekkers met een slaapcabine of globetrotter worden doorgaans ingezet voor internationaal transport. De koppelschotel die zich op het chassis van de trekker bevindt worden met opleggers aangekoppeld. Enkele bekende merken en modellen:

Scania: 124, 143, R500, R450 en G serie
Volvo: FH serie en FM serie
MAN: TGX, TGA en TGS
DAF: XF serie en CF serie
Mercedes Benz: Actros, Axor en Atego
Renault: T serie
Iveco: Stralis

Wet- en regelgeving milieu

Door steeds strenger wordende milieu eisen die per land en zelfs per stad kunnen afwijken is het aan te raden om te kijken naar trekkers die uitgerust zijn met een AdBlue tank. AdBlue reduceert in sterke mate de uitlaatemissie en kan er verder gereden worden op de zelfde tank.

Tol / mautplicht in Duitsland

In Duitsland wordt er een scheiding gemaakt tussen trekkers vanaf 7.500 kg GVW. Dit heeft alles te maken met de “mautplicht” ( tol) die dan gaat gelden op snelwegen en provinciale wegen.

Standaard en standaard

De standaard trekkers in Europa hebben de cabine boven de motor en zijn plat. De Amerikanen en Engelse noemen het ook wel een Cab over Engine (cabine boven motor) of sheer face (plat gezicht). Wat zij standaard trekkers noemen ( conventional cab) zijn juist de zogenaamde torpedo trekkers. Een trekker met een neus dus. 

Standaard Trekkers kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik standaard trekkers?

Het maakt niet uit of u één of meerdere standaard trekkers wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.