Bouwmachines

Koop bouwmachines en werktuigen voor vele industrieën. Van grond, weg en waterbouwmachines tot de bestratingssector en zwaar bouwmaterieel. Ruim aanbod van de merken Caterpillar, Volvo, Liebherr, Komatsu en JCB.

Verwijder filters

Subcategorie

Toon meer

Merk


Toon meer

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Bedrijfsuren

Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

9.238 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Bouwmachines

Bouwmachines zijn alle voertuigen en materieel die ingezet worden in de bouw. De term bouwmachine is erg breed en omvat vele industrieën zoals:

De bouwsector

De bouwsector is een economische bedrijfstak dat met name woningen en bedrijfspanden produceert. Vanaf het moment dat de eerste schop de grond in gaat worden vele bouwmachines ingezet afhankelijk van de omvang van het project. 

Aandrijving

Vele van bovenstaande bouwmachines zijn verkrijgbaar men rupsbanden of wielen. Afhankelijk van de grond, de weersomstandigheden en de bereikbaarheid van het bouwterrein wordt bijvoorbeeld wielgraafmachines of rupsgraafmachines ingezet. De opleverdatum en de benodigde hefcapaciteit en hefhoogte spelen natuurlijk ook een factor. Bouwmachines op wielen zijn sneller dan op rupsbanden. 

Multi-functionele bouwmachines

Een gemiddelde graafmachine kan vele uitrustingen of opzetstukken hanteren. Wanneer de graafbak los wordt gekoppeld en hier een grijper wordt aangekoppeld is het te gebruiken als sloopmachine. 

De verreiker is de ultieme alleskunner

Een verreiker draagt en vervoert zware lasten over het bouwterrein. De verreiker is te gebruiken als heftruck, wiellader, hoogwerker, tractor en zelfs als kraan. Een verreiker kan zowel trekken als duwen en daarom op vele bouwterreinen een onmisbare machine. 

Bekende merken

Populaire merken onder de bouwmachines zijn: JCB, Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Hitachi, Atlas, Manitou en Volvo.