Dump Trucks

Voor mijn- en wegenbouw zijn dump trucks met een hoog laadge...meer

403 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Een dump truck wordt gebruikt voor het vervoeren en dumpen van stortgoederen zoals zand en grind of sloopafval. Dump trucks zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en worden al tientallen jaren ingezet in de bouw, de agrarische sector en de mijn- en bosbouw.

Een offroad dump truck in twee varianten

Dump trucks komen in allerlei soorten en maten. Een dump truck ‘dumpt’ zijn lading via de achterklep dankzij een paar hydraulische of pneumatische hefarmen die de laadbak kantelen. De opbouw van een dump truck kunt u verdelen in grofweg twee types. Voor beide soorten trucks geldt dat ze vooral offroad worden ingezet.

 • Knikdumpers
  Deze trucks hebben een knikchassis, wat betekent dat de cabine en de laadbak middels een scharnier zijn verbonden. Een knikdumper kan daardoor ondanks zijn lengte krappe bochten maken. Dat maakt ze uitermate geschikt voor bouwplaatsen in steden met weinig ruimte om te manoeuvreren.
   
 • Starre dumpers
  Enorme dump trucks die ladingen tot wel 100 ton kan vervoeren. Deze laadcapaciteit komt mede door de V-vormig kiel van de laadbak. Vanwege de massieve bouw en wielophanging is een starre dumper niet geschikt voor de openbare weg. Ze worden vooral ingezet in de mijnbouw en in steengroeves om grote ladingen steen en puin naar een centraal punt te vervoeren. Van daar wordt het puin afgevoerd met kleinere dump trucks.

Hoewel alle dump trucks gebouwd zijn om offroad te presteren, zit er een limiet aan het terrein dat een dumper op banden aan kan. Bij sterk hellend terrein is het dan ook aan te raden om een dump truck op rupsen te kiezen voor extra stabiliteit.

Bekende merken

Verreweg de meest bekende dump trucks worden gebouwd door Caterpillar. De geel-zwarte trucks zijn mateloos populair vanwege hun laadvermogen, betrouwbaarheid en veiligheidsvoorzieningen. Andere bekende merken zijn Volvo, Terex en Komatsu.

Dump Trucks kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL