Bulldozers

Een bulldozer heeft een brede bak aan de voorkant waarmee hi...meer

Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


BedrijfsurenEuronorm - 0 geselecteerd


Conditie - 0 geselecteerd


Zoekwoord


Brandstoftype - 0 geselecteerd


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

215 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Een bulldozer wordt ingezet om grond of puin te verschuiven en zo de grond te effenen of grond bij elkaar te brengen. Naast het vlak maken van terrein kan de machine ook gebruikt worden voor ophogen van bijvoorbeeld dijken. Daarnaast is het mogelijk de machine te gebruiken bij het graven van greppels. De bulldozer wordt ingezet in de bouw, met name de weeg- en waterbouw. Verder wordt de machine bij defensie gebruikt voor het puin ruimen en doorgangen te maken in onherbergzaam gebied.

Krachtvoertuig met rupsbanden of luchtbanden

De bulldozer is er met rupsbanden, dit is een rupsdozer. Daarnaast is deze grondverzetmachine er met luchtbanden, de wieldozer. Een bulldozer met rupsbanden is zeer stabiel op ruw terrein en vereffend het grondvlak ook met de rupsbanden. Met de rupsbanden heeft de bulldozer ook extra grip op het grondoppervlak. Een bulldozer met luchtbanden kan dit niet. Maar deze kan over verhard wegdek rijden en is wendbaarder dan een bulldozer met rupsbanden. De bulldozer is over het algemeen meestal uitgevoerd met rupsbanden.

De bulldozer is een tractor met een krachtige motor waardoor het voertuig moeiteloos grond kan verzetten ook op moeilijk begaanbaar terrein. Het blad van de bulldozer is niet beweegbaar en kan dus alleen met alle kracht puin of zand schuiven. Dit is het verschil met een shovel met voorblad, want deze kan op en neer bewegen. De bulldozer heeft over het algemeen wel meer duwkracht.

Bulldozers zijn er in verschillende formaten

De grotere bulldozers worden ingezet voor het effenen van de grond. Kleinere bulldozers worden ook gebruikt voor constructiewerk. Bekende merken die bulldozers produceren zijn Caterpillar, Liebherr en Komatsu.

Bulldozers kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL