Plaats zoekertje
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype

Diesel (132)

Vermogen (PK)


Emissienorm


Transmissie

Assen

Aantal assen

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Kipper Opleggers

971 zoekertjes

Een kipper oplegger wordt vooral gebruikt in de bouw voor het vervoeren, laden en lossen van bulkgoederen zoals zand of grind. Dankzij het hydraulische kiepsysteem heeft u de oplegger in een mum van tijd gelost en bent u klaar voor de volgende rit.

971 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Kipper opleggers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Gesloten en open varianten, modellen die geschikt zijn voor op de weg en exemplaren die uitblinken in ruw terrein. Tankvrachtwagens voor het vervoer van gas en vloeistoffen en silo vrachtwagens voor droge bulk goederen. Welk type het meest geschikt is, hangt dus af van de lading die u vervoert en de omgeving waarin dit moet gebeuren.


De meest voorkomende typen kipper opleggers


Iedere oplegger die kiept, oftewel achterover kantelt om lading te lossen, is een kipper. Alle kippers worden dan ook via de achterzijde gelost. Dat maakt ze met name geschikt voor het transport van bulk- en stortgoederen. De uitzondering hierop is een zogenoemde ‘banaan oplegger’. Dit is een tankoplegger met een wigvorm die zowel aan de onderzijde als de achterzijde gelost kant worden. De meest voorkomende kipper opleggers zijn:

Open bak kippers
Verreweg de meeste kippper opleggers hebben een open bak. Dat maakt het laden via de bovenzijde makkelijk. Tijdens het transport wordt de lading vaak afgedekt met een zeil of net.

Gesloten kippers
Voor ladingen die aangetast worden door de invloeden van weer en wind zijn er ook gesloten kippers verkrijgbaar.

Kippers met tank
Deze kippers worden voornamelijk ingezet voor het transport van vloeibare ladingen zoals cement, of voor stortgoederen zoals pellets met veevoer.


De maximale belading is afhankelijk van het aantal assen


Het aantal assen van een oplegger bepaalt het totale laadgewicht. De meeste opleggers hebben een laadvermogen van tussen de 20.000 en 30.000 kg en hebben twee tot vier assen. Opleggers die zwaarder beladen mogen worden hebben meestal vier assen met dubbele wielen voor extra stabiliteit en draagvermogen.


Kies het juiste onderstel voor de ondergrond


Voor transport over de weg zijn kipper opleggers met reguliere wielen en banden afdoende. Vaak worden kippers echter ingezet op bouwplaatsen met ruw terrein. Er zijn daarom ook modellen verkrijgbaar met extra grote banden met grof profiel voor nog meer tractie.