Plaats zoekertje
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Zoekwoord

Tankwagen Vrachtwagens

429 zoekertjes

Met een tankwagen wordt het makkelijker om stortgoederen zoals gas en vloeistoffen te transporteren ten opzichte van andere vrachtwagens. Heeft u een tankwagen nodig voor het vervoer van brandstoffen? Kies voor een model met bodembelading en een dampafzuigsysteem.

429 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Een tankwagen is een van de veel geziene vrachtwagens op de Europese wegen. In tegenstelling tot trucks met open of schuifzeilopleggers worden tankwagens ingezet voor het transport van vloeistoffen en gassen.

Voor iedere vloeistof en ieder gas de juiste tankwagen

Tankwagens lijken veel op elkaar maar er zijn verschillen. De meeste tankwagens zijn opgebouwd uit een vrachtwagen met oplegger. Maar ook een trekker met tankcontainer wordt als tankwagen gerekend. De grootste verschillen zitten echter van binnen. U heeft de keuze uit de volgende typen vrachtwagens:

 • Watertankwagens
  Watertankwagens worden ingezet voor een breed scala aan werkzaamheden. Denk aan drinkwatertransport, als brandweerauto en voor schoonmaakwerkzaamheden.
   
 • Gastankwagens
  Gas dat als brandstof gebruikt wordt moet in een druktank worden vervoerd. Die druk wordt aangepast aan de buitentemperatuur om het gas vloeibaar te houden in de tank. Een gemiddelde tankwagen voor vloeibaar gas kan ongeveer 20.000 liter per keer transporteren.
   
 • Tankwagens voor benzine en diesel
  Vrachtwagens die dit type lading vervoeren zijn meestal uitgerust met bodembelading en een dampafzuiger.
   
 • Tankwagens voor levensmiddelen
  Levensmiddelen zoals melk worden meestal ook per tank vervoerd. Deze tanks moeten aan de hoogste voedselveiligheidseisen voldoen.

Vervoert u gevaarlijke of brandbare stoffen? Houd er dan rekening mee dat de tankwagen aan hoge Europese veiligheidseisen moet voldoen.

Bekende merken

Scania
Mercedes Benz
Renault
Iveco
MAN
DAF


 

Tankwagen Vrachtwagens kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik een tankwagen?

Het maakt niet uit of u één of meerdere tankwagens wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.