Plaats zoekertje
Verwijder filters

Merk

DAF (1.778)
MAN (2.361)
Volvo (1.657)
Scania (1.356)

AC (2)
ALCO (1)
AP (1)
Bell (2)
Bos (1)
Cifa (1)
Doll (1)
Eco (1)
Ep (1)
Faun (12)
Fiat (4)
Foden (20)
Ford (7)
FUSO (23)
Ginaf (78)
GM (1)
GMC (4)
Hako (3)
Hiab (16)
Hino (5)
HMF (11)
Hyva (4)
Iveco (766)
King (1)
MACK (2)
MKG (2)
MOL (1)
Opel (4)
Ravo (26)
Renault (895)
Sisu (3)
Steyr (13)
STI (1)
Tatra (13)
Tec (1)
Unic (1)
VM (1)
Toon meer


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Zoekwoord

DAF Camions

1.778 zoekertjes

In april 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. Dit heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot de wereldwijde truckfabrikant DAF.

1.778 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
DAF
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

DAF

Geschiedenis

In 1928 werd DAF opgericht in Eindhoven door Hub van Doorne. Toen stonden de letters D.A.F. voor: Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek. Tot ongeveer 1948 hield DAF zich voornamelijk bezig met het produceren van aanhangwagens en opleggers. In 1948 kwamen de eerste trucks uit deze fabriek en veranderde de naam in Van Doorne’s Automobiel Fabriek. DAF voorziet sinds 1957 zijn trucks van eigen dieselmotoren, daarvoor kwamen de motoren van partijen zoals Perkins en Hercules.

In de jaren ’90 werd DAF onderdeel van PACCAR. PACCAR beheert naast DAF ook de Amerikaanse truckmerken Kenworth en Peterbilt.

Assortiment

Onder de Europese chauffeurs wordt DAF vooral geroemd door zijn enorm ruime en ergonomisch ingerichte cabine op het type XF. De Super Space Cab cabine van DAF is sinds zijn introductie in 1988 niet meer weg te denken uit het internationale Europese transport.

DAF heeft qua vrachtwagens 3 series: de LF, CF en XF. Iedere serie is in te zetten voor een ander doel.

De LF is de kleinste en heeft de kortste draaicirkel van alle trucks die er op de markt zijn. Daarom is de LF geschikt voor transport in steden en voor goederenvervoer over middellange afstanden.

De CF kan worden ingezet voor regionaal, nationaal en internationaal (distributie) transport. Daarnaast is hij inzetbaar op ruig terrein.

Zoals eerdergenoemd heeft de XF de grootste cabine, waardoor deze vooral wordt ingezet voor lange afstanden en zwaar transport.

Per serie heeft u de keuze uit verschillende soorten vrachtwagens zoals: bakwagen vrachtwagens, containersysteem vrachtwagens, vuilniswagen vrachtwagens, chassis cabine vrachtwagens of kipper vrachtwagens.

DAF Camions kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik een vrachtwagen?

Het verkopen van één of meerdere vrachtwagens via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.