Scania Trekkers

Koop standaard trekkers, Amerikaanse torpedo front trekkers en zware last trekkers voor het zware werk. Ruime keuze trekkers van alle grote merken als Scania, DAF, MAN, Mercedes Benz, Volvo en Iveco.

Verwijder filters

Merk


Toon meer


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Cabinetype
Zoekwoord

916 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
Scania
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Scania trekkers                                   

Cabines               

Scania leverde voorheen al vier verschillende cabinetypes en heeft met de introductie van de Next-Gen (Next-Generation) daar nog een variant aan toegevoegd. Naast de L-serie, P-serie, G-serie, en R-serie is de grootste variant nu de S-serie.           

De L-serie heeft de cabine meer voor de vooras geplaatst, waardoor er een lagere instap ontstaat. Deze variant wordt vaak gebruikt in het stadsverkeer, en is nu voor het eerst ook leverbaar als trekker. De L-serie is leverbaar in drie verschillende cabinevarianten.               

De P-serie is bij uitstek zeer geschikt voor het regionale distributiewerk. Daarnaast is de P-serie nog voor veel meer doeleinden inzetbaar, doordat men de keuze heeft uit maar liefst zes cabinevarianten. Van een korte cabine met een plat dak, tot een slaapcabine met een hoog dak.       

De G-serie is evenals de P-serie in zes cabine-varianten leverbaar. Kenmerkend voor de G-serie is dat de cabine iets hoger is geplaatst, waardoor er een lagere motortunnel ontstaat. Dit biedt de chauffeur meer ruimte tijdens zijn of haar dagelijkse werkzaamheden.           

De R-serie was voorheen de grootste cabinevariant van Scania. In de Next-Gen lijn is de R-serie leverbaar in vijf verschillende varianten. Deze cabines zijn ook weer iets hoger op het chassis geplaatst, hierdoor ontstaat er voldoende ruimte voor de machtige V8-motor.           

De S-serie is het vlaggenschip van Scania. Met een volledig vlakke cabinevloer biedt zij enorm veel ruimte en comfort aan de chauffeur. Deze serie is speciaal ontworpen voor de lange afstanden, en is leverbaar in twee verschillende hoogtes. De standaard stahoogte is 1,83 meter, de extra hoge cabine biedt een stahoogte van maar liefst 2 meter.                                        

Aandrijflijn               

Wie Scania zegt denkt meteen aan de V8-motor. De Zweden leveren als enige Europese truckfabrikant in de zwaarste klasse nog een V8-motor met het typische zware roffel geluid.

De 16 liter motoren zijn leverbaar als 520, 580, 650 of zelfs als 730 pk sterke truck. Deze motoren zijn alleen leverbaar in combinatie met een R- of S-serie cabine.   

Het kleinere broertje van de imposante 16 liter motor is de 13 liter motor. Deze 6 cilinder motor is leverbaar in combinatie met alle cabinevarianten, en levert vermogens van 370 pk tot 540 pk.

Voor het lichtere werk heeft Scania een 9 liter motor ontwikkeld, met vermogens van 280 pk tot 360 pk. Een aantal van deze 9 liter motoren is ook leverbaar als CNG-motor, wat het milieu weer ten goede komt. De S-serie is als enige cabine-variant niet leverbaar met een 9 liter motor.

Asconfiguraties en uitrustingen       

Naast de standaard 4x2 asconfiguratie zijn alle cabinevarianten in iedere denkbare trekker- asconfiguratie leverbaar. 3-assige trekkers van Scania zijn bijvoorbeeld leverbaar als 6x2 of als 6x4. Bij een 6x2 configuratie heeft men dan nog de keuze uit een voorloopas of een sleepas. Beide asconfiguraties zijn leverbaar met een extra gestuurde as. Voor het allerzwaarste werk zijn Scania trekkers ook leverbaar in 4-assige uitvoering, of zelfs als 5-assige trekker.

Verder kan een Scania trekker uitgerust worden met onder andere een autolaadkraan of een PTO-installatie.
Andere populaire merken in de categorie trekkers zijn: DAF, MAN, Volvo en Mercedes-Benz.