Rupsgraafmachine / rupskraan

Een rupsgraafmachine (ook wel rupskraan genoemd) biedt een stabiel graafplatform op de moeilijkst bereikbare plekken. Wanneer de bak grond opschept wordt deze richting de cabine gehouden voor nog meer stabiliteit. Dat voorkomt dat de machine omvalt tijdens het werk.

770 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Deze machine is voor het graafwerk op ruw terrein. Met de rupsbanden rijdt de graafmachine stabiel over onregelmatig oppervlak. De plek waar de graafmachine rijdt wordt bovendien door rupsbanden enigszins geëffend. Liebherr en Caterpillar zijn bekende namen op het gebied van zwaardere werkmachinerie.

Rupsgraafmachines voor graafwerk op divers werkterrein

Met name in de wegenbouw wordt veel gebruik gemaakt van rupsgraafmachines. Ook bij de aanleg van tuinen of sloopwerkzaamheden wordt de rupsgraafmachine gebruikt. Bij de tuinbouw wordt gebruik gemaakt van minirupsgraafmachines, omdat deze soms op een klein oppervlak graafwerkzaamheden moeten verrichten. 

Er zijn verschillende grootte rupsgraafmachines die variëren van een capaciteit van onder de 10 ton tot de grootste modellen met een capaciteit van 90 ton. Ook in de agrarische sector worden rupsgraafmachines gebruikt. Door de mogelijkheid om diverse voorzetstukken te koppelen aan de graafarm is de machine op veel terreinen inzetbaar.

Naast de grootte zijn er verschillende type rupsgraafmachines. De telescoopgraafmachine heeft een uitschuifbare arm. Hiermee kan ook vracht ergens in worden geladen of op moeilijk bereikbare plekken worden gepakt. De graafarm werkt met een hydraulisch systeem. Met de verschillende opzetstukken kan de rupsgraafmachine voor verschillende dingen worden ingezet. Zo zijn er laad en graafbakken waarmee puin of grond ook ingeladen worden. Verder kan een grondboor worden gemonteerd om dieper te boren.

De rupsgraafmachine, gemaakt om te presteren in onbegaanbaar gebied

Door de rupsbanden gaat rijden op gewone wegen moeizaam. De rupsgraafmachines worden daarom op een oplader vervoerd naar het werkterrein. De graafmachine met luchtbanden is makkelijker om mee te rijden en ook wendbaarder. De rupsbanden zijn wel stabieler en hebben meer grip op het oppervlak in ruw terrein.

Rupsgraafmachines kopen - gebruikte rupskraan - Trucks.nl