Plaats zoekertje
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Assen

Asconfiguratie

6x2 (381)
4x2 (62)
6x4 (16)
8x4 (2)
8x2 (1)

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Zoekwoord

Vuilkarren / vuilniswagen vrachtwagens

524 zoekertjes

In Vlaanderen wordt een vuilniswagen ook wel vuilkar genoemd. De vuilkar met achterlader de meest voorkomende variant. Maximaal twee containers worden tegelijk in de lader geplaatst die de inhoud vervolgens via de achterkant in de vrachtkar gedeponeerd.

524 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Een vuilkar is een vrachtwagen die door gemeenten wordt ingezet voor het ophalen en verzamelen van afval. Vuilkarren worden sinds jaar en dag ingezet en dat heeft geleid tot verschillende uitvoeringen. Kies het model dat het beste bij uw werkzaamheden en de inrichting van de afvalverwerkingsinstallatie past.


Een vuilkar die past bij het soort afval dat u met de vrachtwagen verzamelt


Afval wordt op verschillende manieren verzameld en het scheiden van afval wordt vanuit milieuoogpunten steeds belangrijker. Dan heeft u een vrachtwagen nodig die past bij de manier van afval verzamelen. Dat gebeurt op vier manieren:


Grofvuil
Bij het verzamelen van grofvuil heeft u het meest aan een vuilniswagen met een kraan die het afval in een open laadbak deponeert. Een andere optie is een vrachtwagen met persmechanisme. In de laadruimte worden grote stukken samengeperst. Dat is makkelijk voor het verwerken, maar dit betekent ook dat de vuilniswagen handmatig moet worden geladen.

Los klein afval
Het welbekende fenomeen van ‘zwerfafval’ wordt veroorzaakt door losse plastic zakken, blikjes, pakken en ander klein afval. De vuilniswagen die u hiervoor inzet is in feite een stofzuiger ter grootte van een vrachtwagen. De slang zit meestal aan de bovenzijde en kan ook gebruikt worden om ondergrondse containers leeg te zuigen.

Plastic zakken
Plastic zakken hebben veel volume. Vuilniswagens voor dit type afval hebben daarom vrijwel altijd een persmechanisme die dit volume samenperst.

Containers
Het verzamelen van containers gebeurt met vier varianten vuilniswagens: een voorlader, een achterlader, een zijlader of een bovenlader. Welk type het meest geschikt is ligt aan de situatie. Een zijlader wordt bijvoorbeeld veel ingezet in minder stedelijke gebieden zodat de vrachtwagen gewoon door kan blijven rijden terwijl deze volgeladen wordt.

Gescheiden inzamelen
Sommige vuilniswagens beschikken over verschillende compartimenten zodat u afval gescheiden in kunt laden.

Bekende merken vuilniswagens: Renault, Mercedes Benz, MAN of Volvo. Vuilniswagen vrachtwagens behoren tot de gemeentelijke voertuigen.
 

Vuilkar camion kopen - Vuilniswagen vrachtwagen occasions - TrucksNL