Plaats zoekertje
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype

Diesel (118)

Vermogen (PK)


Emissienorm


Assen

Asconfiguratie

4x4 (79)
4x2 (19)
6x6 (2)
6x4 (1)
8x8 (1)

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)


Cabinetype
Zoekwoord

Leger Vrachtwagens, Defensie voertuigen

162 zoekertjes

Gebruikte defensie leger vrachtwagens zijn gebouwd voor zwaar werk waardoor ze erg lang meegaan. Bovendien zijn deze trucks jarenlang uitstekend onderhouden. Ieder land heeft zijn eigen camouflage kleuren.

162 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in uw inbox
Dankzij de zoekalerts mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Van de iconische DAF YA-328 tot de moderne Volkswagen Amarok en het bekende merk Unimog, leger vrachtwagens en andere defensie voertuigen zijn mateloos populair onder verzamelaars. Maar ook als ondernemer, en in sommige gevallen zelfs als particulier kan het voordelig zijn om oude leger vrachtwagens aan te schaffen.

Goed uitgeruste leger vrachtwagens

Een voordeel van een oude leger truck is dat deze voertuigen niet alleen zijn uitgerust voor de allerzwaarste omstandigheden, ze zijn met dat doel ontworpen. Dat betekent dat veel leger trucks van chassis tot elektronica bestand zijn tegen schokken en klappen. Een voorbeeld daarvan is een gepantserde brandstoftank. Zo hoeft u op een ruwe weg nooit bang te zijn dat deze scheurt. Andere voorbeelden zijn extra bescherming voor de verlichting en de aanwezigheid van een krachtig 4x4 aandrijfsysteem.

Kleuren zeggen iets over de staat van dienst van een truck

Met name als u een verzamelaar bent, is het interessant om te weten dat de kleuren waarin u gebruikt leger vrachtwagens koopt, iets zeggen over het verleden van de truck. Wellicht is het u al opgevallen dat veel legervoertuigen in drie variaties verkrijgbaar zijn:

 

 • Camouflageprint
  Gecamoufleerde vrachtwagens zijn vooral ingezet door de landmacht. Voor het eerst in jaren is er nu voor een ander type gekozen waardoor de kenmerkende DAF Leyland trucks afgevloeid worden. Een mooie kans voor een verzamelaar.
   
 • Witte trucks
  De witte trucks die u tegenkomt zijn onderdeel van de vloot van de Verenigde Naties geweest. Hierbij ziet u vooral merken als Ford, MAN, Mercedes Benz en Scania voorbij komen.
   
 • Bruin, zwart of zandkleurig
  Bruine, zwart gecamoufleerde of zandkleurige trucks zijn meestal ingezet tijdens missies in het Midden-Oosten.

Andere legervoertuigen

De meeste vrachtwagens hebben gediend als transportvoertuig voor het verplaatsen van troepen. Er zijn ook vrachtwagens en andere zware machines die vooral zijn ingezet bij ondersteunende werkzaamheden door de genietroepen. Dit zijn voertuigen die ontworpen zijn voor een specifieke taak, zoals het vormen van een pontonbrug.
 

Leger Vrachtwagens / Defensie voertuigen te koop - gebruikt en nieuw - Trucks.nl

Hoe adverteer ik leger vrachtwagens?

Het maakt niet uit of u één of meerdere leger vrachtwagens wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.