Plaats zoekertje
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Transmissie

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)


Cabinetype
Zoekwoord

Betonmixer Vrachtwagens

437 zoekertjes

Zelfrijdende betonmolens, of betonmixer vrachtwagens, vervoert het beton naar de mortelcentrale op een manier dat het op locatie direct te gebruiken is. Kies hiervoor voor een vrachtwagen met een ingebouwde betonmixerpomp van Man, Volvo, DAF of een van de andere bewezen merken.

437 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Hoe betonmixer vrachtwagens werken

Een betonmixer bestaat uit een trekker met achterop een grote betonmolen. In de trommel in de molen is een spiraalvorm gegraveerd. Deze trommel wordt aangedreven door een benzine- of elektromotor. De trommel met spiraal draait rond en houdt zo de betonmix mooi glad. Bij het lossen brengt de spiraal het mengsel omhoog.

Al rijdend beton mixen

Het mengsel dat in betonmixer vrachtwagens wordt gestort wordt ‘transportbeton’ genoemd. Dit is een kant-en-klaar mengsel van cement, zand en grind waar alleen nog water aan toegevoegd hoeft te worden. Dat gebeurt wanneer het transportbeton in de vrachtwagen wordt gestort. Zo is het beton vloeibaar en direct klaar voor gebruik. Via de goot aan de achterzijde wordt het beton op de plaats van bestemming gestort. Kwaliteitsmateriaal noodzakelijk voor een goedwerkende betonmixer. Een betonmixer stort het beton middels een stortgoot. Moet het beton gestort worden waar de betonmixer niet bij kan, dan is een betonpomp een goede keuze.

Betonmixer Vrachtwagens kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL