Plaats zoekertje

Autolaadkranen

136 zoekertjes

Een autolaadkraan is gemonteerd op de vrachtwagen zelf, waardoor het laden en lossen door de truck zelf kan gebeuren. U heeft zo geen losse kraan nodig op locatie.

136 zoekertjes
Ontvang dagelijks de nieuwste zoekertjes in jouw inbox
Dankzij de zoekalerts mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Autolaadkraan

Een autolaadkraan wordt gemonteerd op een vrachtwagen,trekker of oplegger gemonteerd wordt. Het is een uitrusting waardoor de vrachtwagen zelf kan laden en lossen. De autolaadkraan wordt meestal direct achter de trekker geplaatst of op het einde van de oplegger.

Rijdende autolaadkraan

Er zijn ook autolaadkranen die zich over de lengte van de aanhanger/oplegger kunnen bewegen. Deze rijden over een rails die zich bevindt in de vloer van de aanhanger/oplegger. Dit type autolaadkranen worden doorgaans aangedreven door een
eigen verbrandingsmotor, en komen veel voor bij het vervoeren van zware goederen zoals
pallets stenen en andere bestratingsmaterialen.

Ton-meter

De capaciteit van een autolaadkraan wordt uitgedrukt in ton-meter. Dit bepaalt hoeveel een kraan maximaal kan heffen. De lastdiagram laat zien hoeveel de kraan kan tillen, afhankelijk van de mate waarin het is uitgeschoven en hoe ver het reikt.
De kraan is opgebouwd uit een kolom, hefarm en een knikarm. In de knikarm zitten schuifdelen waardoor de autolaadkraan compact kan worden opgevouwen.

Afstandsbediening

De nieuwere modellen zijn vaak voorzien van een radiografische besturing. De machinist kan hierdoor vrij rondlopen terwijl hij de kraan bediend. Er zijn ook autolaadkranen met een bedieningspost. De machinist kan plaatsnemen op een stoel
en met behulp van joysticks de lading laden en/of lossen.

PTO / power take off

De aandrijving van een autolaadkraan gebeurt doorgaans van een PTO. Dit staat voor power take over. Dit is een aftak-as aan de motor of versnellingsbak die na inschakeling de hydraulische installatie aandrijft. De autolaadkraan maakt gebruik van de motor en daarmee de brandstof. Bij zware ladingen zal de motor meer vermogen leveren dan bij lichte ladingen. Qua slijtage/verbruik kunt u de volgende stelregel gebruiken: 1 uur de kraan bedienen staat gelijk aan 50km rijden.

Bekende merken autolaadkranen

Autolaadkranen kopen - tweedehands en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik een autolaadkraan?

Het maakt niet uit of u één of meerdere autolaadkranen wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.